Форма входу
Меню сайту
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 28 » Цікаві факти про банан
07:57
Цікаві факти про банан


Підсмажити з сіллю і перцем і подати гарячими до гострого м'яса ...
Як ви думаєте, про що йде мова?
Виявляється, про банани. Перед вами факти, які ви не знали.

• Банан - це ягода. Ця рослина - найбільша рослина, що не має твердого ствола.
Стебло бананової трави іноді досягає 10 метрів у висоту, і 40 сантиметрів в діаметрі.
На одному такому стеблі висить як правило по 300 плодів загальною вагою 500 кг.

• Банани бувають не тільки жовті, але й червоні. У червоних ніжніша м'якоть, і перевезення вони не переносять.
Сейшельський острів МАО - єдине місце в світі, де ростуть золоті, червоні і чорні банани.
Місцеві жителі їх, звичайно, їдять: це гарнір, який подають до омара і молюсків.

• У бананах міститься більше вітаміну В6, ніж в інших фруктах. Відомо, що цей вітамін несе відповідальність за гарний настрій.

• За вагою урожай бананів складає другий за величиною врожай у світі, випереджаючи виноград (3-е місце), і поступаючись апельсину.

• Індія і Бразилія виробляють більше бананів, ніж будь-яка інша країна в світі.

• Банани майже в півтора рази поживніше картоплі, а в сушених бананах в п'ять разів більше калорій ніж в сирих.
В одному банані міститься до 300 мг калію, який допомагає боротися з підвищеним тиском і зміцнює серцевий м'яз.
Кожному з нас на добу потрібно 3 або 4 г калію.

• Майт Лепік з Естонії переміг у першому в світі змаганні з поїдання бананів на швидкість. Йому вдалося з'їсти 10 бананів за 3 хвилини.
Його секрет полягав у поглинанні бананів разом з шкіркою - так він заощадив час.

• Світовий рекорд по поглинанню бананів за 1 годину - 81 банан.

• Один з видів банана на латині називається «Musa sapientum», що означає «Плід мудрої людини».

І ще про банан:

Банан - плоди багаторічної трав'янистої рослини сімейства бананових. Культивується з IV століття до н.е.
Родом з Південної Індії, банани вирощують вже близько 3000 років, але в Європі до ХХ століття вони вважалися розкішшю.
Тепер банани імпортуються з багатьох країн.
Перевозяться вони зеленими, а достигають при кімнатній температурі.
У м'якоті плодів банана міститься багато сахарози, вітамінів С, В1, В2, РР, Е, каротину, ферментів, мікроелементів (особливо калію);
є органічні кислоти (переважає яблучна), клітковина, ефірне масло, крохмаль.
У домашній кулінарії банани десертних сортів вживають в основному в сирому вигляді.
Крім того, вони йдуть на виготовлення вина, пива, оцту, мармеладу, морозива.

Очищаючи шкірку, знімайте також всі білі нитки.
Купуючи банани, як і інші фрукти, дивіться, щоб на шкірці не було плям, їх можна купувати недозрілі і вони дозріють вдома.
Ніколи не зберігайте банани в холодильнику, так як вони чорніють при низьких температурах.

(на фото показано, як цвіте банан)




Категорія: Цікаві факти | Переглядів: 3709 | Додав: Vik7or | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Пікаца
ЙуТуба
До літа ...
ТеГиии