Форма входу
Меню сайту
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 15 » Подорожі: "Чорнобильська зона відчуження"
21:47
Подорожі: "Чорнобильська зона відчуження"


Офіційна повна назва: Чорнобильська зона відчуження
Винекнення: внаслідок вибуху на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 рік
Унікальність: місце, найбільшої техногенної катастрофи
Варто звернути увагу: мертве місто Прип`ять
Площа зони: 2600 км кв.(76 населених пунктів)
Місцезнаходження: Київська обл., Чорнобильській р-н, м.Чорнобиль
Сайт присвячений зоні: http://chornobyl.in.ua/uk/





Детально
Щоб потрапити в зону, необхідно подати заявку, вказавши паспортні дані, місце роботи та посаду. Єдина умова — турист має бути не молодшим 18 років. Інших обмежень немає. Обсяг екскурсійної програми залежить від бажання, матеріальних можливостей та туристичної фірми, до якої ви звернулись.

Найменша група, для якої можлива поїздка, — 2 особи, найбільша — 49 осіб. Чим більше людей, тим дешевше обійдеться екскурсія. Екскурсії бувають різні. Є одно — двуденні тури, яки можуть бути — стандартними чи спеціальними.

Потрапити у Чорнобиль простіше громадянам України, тому що дорогою до зони необхідно перетинати кордон з Білоруссю, а для цього іноземці   Чорнобильська зонамають отримати транзитну візу, яка коштує 60 доларів. Українці ж лише заповнюють декларацію.
В'їхавши на територію ви пересідаєте у так званий «брудний» місцевий автобус, який кататиме зоною. При потребі (якщо плануються окремі заходи) видадуть спецодяг. За словами спеціалістів, одноразові відвідини Чорнобиля нешкідливі для організму.

Під час поїздки до Чорнобиля нинi людина отримує таку ж саму дозу радіації, як і під час польоту на висоті 10 тисяч кілометрів. У Чорнобильській зоні вам покажуть інформаційний центр, з вікна якого добре видно саркофаг — на його тлі зможете сфотографуватися. Потім повезуть у Прип'ять — покинуте місто.

Прип'ять — це видовище не для слабкодухих: зіниці розбитих вікон, будинки, які обросли вербами... Для іноземців це найбільший екстрім: тримати в руках дозиметр і на власні очі бачити той рівень радіації, чути, як пищить лічильник Гейгера... Заплановано для туристів й обід у ресторанчику, який місцеві між собою називають «Саркофаг».

Нестандартні екскурсії (а такі, як правило, організовують для науковців та журналістів), включають показ пунктів обробки транспорту й могильник техніки, де зібрані вертольоти, пожежні авто, автобуси. Можуть завітати до самоселів, що
залишилися у зоні, влаштувати зйомку з вертольота. Для усіх туристів проводиться перед поїздкою спеціальний інструктаж.Чорнобиль





Найбільш популярна программа екскурсії:
1.Проходження контрольно-пропускного пункту "Дитятка” на кордоні 30-км зони відчуження

2. Прибуття в м. Чорнобиль. Лекція про зону відчуження й ЧАЕС, ознайомлення з основними напрямками робіт і проектами, які проводяться в зоні.

3. Поїздка в 10-км зону. Відвідування Чорнобильської атомної станції – підприємства, де працювало більше 5000 чоловік. Зовнішній огляд об''єкта "Саркофаг” – бетонно-сталевого вкриття, що накрило радіоактивної маси й уламки, що залишилися після вибуху, відвідування оглядового павільйону, можливість побачити рослинність, що вціліла після аварії – так званий «рудий ліс», а також поховане село.
Знайомство зі спокійним містом-примарою Прип'ять, всі 47.500 жителів якого були змушені покинути свої будинки наступного дня після катастрофи. Огляд покинутих житлових будинків, шкіл, готелів, дитячих садків.

4. Обід у м. Чорнобиль (якість їжі гарантована радіологічним контролем).

5. Відвідування сел та зустріч із жителями («самоселами»), - людьми літнього віку, які не побажали залишити рідні місця й відмовилися від переселення. Ознайомлення з умовами їхнього побуту й проблемами.

6. Огляд м. Чорнобиль. Відвідування Свято-Ільїнського Храму, річкового порту й парку Слави.





Поради

Як тільки ви потрапляєте в зону то:
1. У жодному разі не можна виходити на грунт, на траву — потрібно ходити лише асфальтом чи бетоном.

2. Не можна проявляти «самодіяльність», брати якісь предмети на пам''ять.

3. Заздалегідь треба взяти пляшки з водою. Причому коли ви п''єте, то в жодному разі не потрібно витирати руками горлечко. І перший ковток води не вживайте, а просто прополощіть рот.

4. Мити руки потрібно перед туалетом і після. Така ж порада й для курців.

http://thisisukraine.org/uk
Категорія: Подорожі та туризм | Переглядів: 9127 | Додав: Vik7or | Теги: подорожі, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Пікаца
ЙуТуба
До літа ...
ТеГиии