Форма входу
Меню сайту
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 11 » Подорожі: "Поліський трамвай"
21:22
Подорожі: "Поліський трамвай"


Офіційна назва: "Поліський трамвай"
Народна назва: "Кукушка"
Час заснування: 1895 рік
Ширина колії: 75 см.
Час в дорозі: 4 год. 7 хв.
Цікавий факт: локомотиви працюють на моторах від танку Т-34, швидкість 30 км/г
Місце знаходження: Рівненська обл., Володимерецький р-н, с. Антонівка
Офіційний сайт: http://polissya-tourism.com/uk





Опис

Вузькоколійна залізниця Антонівка – Зарічне – найдовша (106 км) діюча вузькоколійна залізниця в Європі (1895 р.), в обслуговуванні якої досі використовується чимала кількість раритетної техніки.

Потяг, що складається з тепловоза та чотирьох вагончиків, перетинає унікальний залізнодорожний дерев’яний міст через р.Стир, поблизу с.Млинок Зарічненського району - єдиний великий дерев'яний залізничний міст в Україні. Тут же є ще одна унікальна споруда — єдина на Рівненщині річкова переправа - паром через р.Стир.

Впродовж усієї подорожі вузькоколійкою можна спостерігати ідилічний пейзаж, незіпсований цивілізацією: пісок, сосни, мішаний ліс, заболочені луки. Неподалік звідси розташовані славнозвісні озера Українського Полісся: Біле, Нобель, Воронківське та Острівські озера.







Опис лінії

Антонівка. Будівля вокзалу цегляна (ймовірно, післявоєнної забудови). Відкрито для пасажирів цілодобово. Далі по лінії вузькоколійної залізниці:

Зупиночний пункт 10 км. Автомобільний переїзд. Стоять таблички «зупинка локомотива» і «10 км», більше нічого немає.

Володимирець. Станція знаходиться в трьох кілометрах від однойменного селища - центру Володимирецького району. Кілька іржавих шляхів, семафори, дерев'яне станційне будівля зеленого кольору з табличкою: Станцiя ВОЛОДИМИРЕЦЬ Взк. Львiвська зал.

Хиночі. Тут лінія вузькоколійних залізниць повертає на 90 градусів. Колись це був трикутник, за яким поїзда з боку ст.Антонівка та ст.Біла могли йти на с.Дубровиця, не змінюючи напрямок руху. Насип у бік Дубровиці добре помітна. Колійного розвитку тепер немає.

Біла - Млинок. На цьому перегоні знаходиться найбільший на лінії дерев'яний міст через річку Стир. Міст у поганому стані, обмеження швидкості - 5 км / год, знаходиться в стані «вічного» ремонту.

Острівськ. Місцевий сушильний завод був колись одним з основних відправників вантажу для вузькоколійної залізниці. Зараз він вже нічого по ній не відправляє ... Ще це місце відоме своїми озерами. Їх тут чотири: одне знаходиться в самому с.Острівськ, інші три, в лісі, приблизно в 5-ти км від села.

Зарічне. Єдина на вузькоколійній залізниці станційна будівля сучасної споруди, з єдиним (якщо не вважати «ширококолійної» Антонівки) залом очікування.

Категорія: Подорожі та туризм | Переглядів: 2316 | Додав: Vik7or | Теги: кукушка, подорожі, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Пікаца
ЙуТуба
До літа ...
ТеГиии