Форма входу
Меню сайту
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 1 » Літо, пора відпусток
10:36
Літо, пора відпусток


Колір засмаги шкірі надає чорно-коричневий пігмент меланін, який виробляється в нашому організмі.
Чим більше виробляє організм меланіну, тим швидше засмагає шкіра.
Здатність організму виробляти меланін закладена в генах (тому блондини засмагають гірше брюнетів).
Але обдурити природу все-таки можна. Для цього слід вживати продукти, що сприяють виробленню цього пігменту.
А продукти, багаті вітамінами А, С і Е допоможуть захистити організм і шкіру від шкідливого впливу сонця.



Продукти для засмаги

Твердий сир, яйця, сир, печінка, жирна риба
Ці продукти володіють захисними властивостями. Вони багаті на вітамін А, а жирна риба містить омега-3 жирні кислоти,
які допомагають відновити пошкоджені клітини шкіри.
Але головна особливість цих продуктів в тому, що вони сприяють виробленню меланіну.
Твердого сиру в день достатньо з'їдати 20 г.
Яйця краще їсти всмятку - у них «працює» жовток.
Сир краще брати 5% жирності і не більше 70 г в день.

Коричневий (нешліфований) рис, банани, фініки, квасоля, мигдаль, арахіс
Також сприяють виробленню меланіну.

Моркву і морквяний сік
Морква багата бета-каротином. Часто думають, що він необхідний для того, щоб шкіра краще засмагала. Це не зовсім так.
На ефективність сонячних променів бета-каротин впливає мало. Це пігмент, який відкладається в шкірі і додає їй жовтуватий відтінок.
Але поїдати моркву тоннами не потрібно, інакше свій загар ви зіпсуєте враженням, ніби у вас жовтуха.
Салатик з однієї морквини або склянки морквяного фрешу на день буде достатньо.

Персики та абрикоси
Теж багаті бета-каротином. В «оксамитовий» сезон на зміну їм прийдуть кавун і диня.

Соняшникова і оливкова олія, волоські горіхи, мигдаль
Багаті вітаміном Е, тобто є антиоксидантами, які захищають від дії вільних радикалів.
Вільні радикали, як відомо, призводять до старіння організму та шкіри.
Рослинну олію особливо добре вживати в поєднанні з морквою (наприклад, заправляти салат)
- вона сприяє засвоєнню бета-каротину.

Апельсин, грейпфрут, мандарин
Багаті вітаміном С, який дуже необхідний в жарку пору року (в період агресивного сонця,
цього вітаміну більше витрачається в організмі). Але зловживати вітаміном С теж не можна
- його надлишок уповільнює процес засмаги і може викликати алергію.

Помідори
Помідори допомагають шкірі захиститися від ультрафіолету, тобто вберігають від сонячних опіків.
Досить з'їдати в день порцію салату зі свіжих помідорів з оливковою олією.

Продукти, які не «дружать» із засмагою
- Чай
- Кава
- Шоколад
- Жирне і копчене
Ці продукти, навпаки, уповільнюють утворення меланіну в організмі.
Тому, якщо хочете отримати гарну засмагу, то обмежте їх споживання.


копіпаст (с) смачного.уа
Категорія: Цікаві факти | Переглядів: 701 | Додав: Vik7or | Теги: цікаві факти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Пікаца
ЙуТуба
До літа ...
ТеГиии